Kidstennis

Mathis speelt sinds vorig jaar september kidstennis. Niets dan lof!

Kidstennis kan je eigenlijk best omschrijven als een soort van bewegingsschool. Het begin vanaf 3 jaar en ze zitten in kleine groepjes. De kids worden 50 minuten aan een stuk geprikkeld. Dit gaat van oefeningen met de bal, gooien, rollen, tegenhouden, vangen alsook springen, huppelen etc. Het is erg leuk om de evolutie te zien op een jaar tijd. Sinds kerst hebben ze af en toe ook oefeningen met de tennisracket. Dat vindt hij het leukst om te doen! Persoonlijk kan ik dit alleen maar aanraden, de kids worden uitgedaagd om oefeningen te doen, nieuwe bewegingen te leren, vlotter om te gaan met vallen, gooien, springen en nog veel meer.

Of ze later al dan niet gaan tennissen is eigenlijk op dit moment niet aan de orde. Ik denk dat het vooral een goede basis is die ze opbouwen, eentje waar ze later nog alle sporten en of richtingen mee uit kunnen gaan. Het is sowieso moeilijk om als ouder een hobby te kiezen voor je kind, er is niet alleen veel keuze, gemakkelijks halve kies je vaak de richting die je zelf hebt bewandeld. Kidstennis was de enige ‘sport’ die je vanaf 3 jaar kunt doen, vandaar de keuze. Daarbuiten is het ook één van de weinige sporten die niet in de week vallen, als fulltime werkende ouders is het jammer genoeg niet mogelijk om woensdag activiteiten in te plannen.

Ook zijn op regelmatige tijdstippen kidstoernooien. Mathis heeft altijd meegedaan. Dan zijn ze 2u aan een stek bezig met een groepje kinderen van dezelfde leeftijd. Heel erg intensief, maar gelijk zo mooi om te zien.

Kidstennis wordt in tal van tennisscholen georganiseerd en er zit een hele organisatie achter. Ik raad je aan om meer info te verzamelen via je plaatselijke tennisschool.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s